Ontwikkelingen bij leveranciers - Overcloudcomputing.nl

Ontwikkelingen bij leveranciers

Hoe ontwikkelen de producten en diensten bij cloud leveranciers zich de komende jaren verder met betrekking tot de cloud? Lees via deze pagina de antwoorden van ICT specialisten op deze vraag.

Xiptra Business Solutions

Om cloud computing voor alle organisaties binnen handbereik te brengen, zijn er intermediaire ICT dienstverleners nodig. Deze hebben enerzijds de schaalgrootte om cloud-diensten goedkoop in te kopen en anderzijds de knowhow om deze voor de klanten in te richten binnen hun bestaande ICT infrastructuur. Geen ‘one-size-fits-all’-oplossing maar een samengestelde oplossing, waarbij de klant per behoefte maximaal de voordelen kan plukken. Omdat wij een Microsoft Dynamics ERP partner zijn, maken wij en onze business partners gebruik van de schaalgrootte van Microsoft.

c)solutions

Platformen, data, services en software zullen steeds makkelijk en sneller ingezet kunnen door gebruik te maken van de cloud. De inzet hiervan zal steeds meer gemeengoed worden. Gebruikers zullen door hun eigen ervaringen ook beter kunnen bepalen of en hoe zij cloud diensten willen gaan inzetten binnen hun bedrijfsmuren. Deze transitie binnen de ICT markt zal steeds sneller en dieper door gaan dringen

East4

Qua structuur moet hier anders gedacht worden. Er zijn door ons al samenwerkingen gestart met partijen die diverse cloud diensten aanbieden, dus ook de samenwerking tussen diverse ICT aanbieders zal belangrijker worden. De software die wij ontwikkelen zal mogelijkheden moeten bieden om gemakkelijk te koppelen met diverse andere producten van aanbieders in de cloud.

Pantheon Automatisering

Pantheon heeft een strategie van productontwikkeling, die volledig op de cloud is gebaseerd. Dat betekent dat alle ERP/CRM applicaties op basis van browser/internettechnologie worden ontwikkeld. De komende jaren zullen onder andere in het teken staan van mobility. Daarmee zullen wij bijvoorbeeld Oculus CRM, Oculus Service, Oculus Verkoop via de browsers op tablet en iPhone beschikbaar maken.

Ridder Data Systems

Ons gloednieuwe ERP systeem Ridder iQ business software is ontwikkeld in een .NET omgeving en heeft als database de meest moderne MSSQL database met alle voordelen van dien op gebied van gebruiksvriendelijkheid en moderne interface. Qua technologie is Ridder klaar voor ‘the cloud’. Evenals het prijsmodel; huren van de software.

Veritas BI

Cloud wordt steeds belangrijker. Partners en klanten willen steeds vaker een zero infrastructure oplossing. Met partners ontwikkelen we verschillende branche specifieke modules die we vanuit de cloud, internationaal, willen aanbieden.

ClickEdit Websoftware

Momenteel zijn wij voor ons EMS, CMS, DMS en CRM bezig met het ontwikkelen van een cloud computing interface voor BlackBerry en iPhone. Ook investeren wij momenteel in een nieuwe mobiele applicatie, die bij het opstarten van het apparaat volledig automatisch zal synchroniseren met de cloud, waardoor manueel synchroniseren van – niet cloud data – overbodig wordt.

Conspect

Zoals gezegd zal de ontwikkeling en de acceptatie van de cloud zich verder doorzetten waarbij met name de integratie, tussen de cloud applicaties onderling en met de traditionele applicaties, de nodige aandacht zal vragen. Conspect specialisten zullen op basis van kennis van de cloud applicaties, onzichtbaar voor de gebruiker, complexe integraties mogelijk maken. De schaalbaarheid en lagere kosten maken ons ‘Next Generation Datawarehousing’ BI product met name geschikt voor de cloud waarbij onze kennis van applicatie integratie het mogelijk maakt data vanuit de diverse applicaties te ontsluiten voor de BI omgeving.

Bliss software

Het lijkt mij handig en heel kostenefficiënt wanneer Microsoft zelf met een geschikt cloud model voor zijn zakelijke oplossingen (ERP en CRM) komt. Dit zal dan gelijk met office 365 afgenomen kunnen worden waardoor je voor een vast laag bedrag per maand je volledige bedrijfssoftware kunt gebruiken. Mocht dat niet gebeuren dan gaan wij verder zoals we dat nu doen: ERP, CRM en SharePoint rechtstreeks vanuit een datacenter dat wij zelf opgetuigd hebben en beheren.

Centric

Wat we nu zien is een toenemende vraag naar software die zogenaamd ‘multi-tenant’ is. Met name voor relatief geïsoleerde oplossingen is dat een voordeel. Bij ketens levert dit echter meer complexiteit dan voordelen op. Daarnaast is er de tendens van plaats- en tijdonafhankelijk werken en het gebruik van eigen apparaten. Daarvoor moeten toepassingen geschikt worden gemaakt. Denk dan aan beveiliging, het meer taakgericht aanbieden van toepassingen en het gebruik van andere invoermogelijkheden zoals touch, beweging en spraak. De kern van onze toepassingen blijft dezelfde, de omgeving waarin ze acteren wordt nog dynamischer dan ze al was.

Adapti

Wij verwachten dat elk product meer ‘social’, open en mobiel zal zijn. Medewerkers willen met elkaar kunnen communiceren in één toepassing vanuit eender welk device. Dankzij de cloud kunnen mensen hun eigen devices meebrengen en zal er economischer worden omgesprongen met werkruimte (met een toename van thuiswerk tot gevolg).

i4knowledge

Werknemers eisen meer flexibiliteit rond hun presta-ties, niet alleen naar jobinhoud maar ook naar anytime, anyplace, anywhere enerzijds en anderzijds naar de favoriete tools die ze wensen te gebruiken. We voorzien daarom ook dat Bring Your Own Device (BYOD) binnen organisaties verder gaat toenemen. De grote uitdaging hierbij blijft JERI – Just Enough Relevant Information, when and where needed – het ophalen en aanbieden van alleen die informatie en expertise die relevant is in de context van het moment. Om innovatief te zijn en te blijven voldoen aan JERI, zullen wij onze aanpak, methoden en oplossingen continu blijven optimaliseren.

eDocs

Wij blijven ons richten op de private-cloud omgevingen, met name vanwege de veel betere beveiliging en het feit dat deze omgevingen kleiner zijn en dus minder interessant voor hackers. Wij willen modules ontwikkelen om delen van een archief toegankelijk te maken voor webapplicaties. Wij zullen altijd veel aandacht hebben voor de beveiliging van de data omdat, in geval van digitale archivering, bedrijfskritische informatie wordt opgeslagen.

Memocom

Memocom realiseert zich dat voor veel toepassingen nog steeds lokale data en lokale software nodig is en zal dat blijven ondersteunen. Daarnaast zal ons cloud aanbod verder worden uitgebreid en geopend voor ook andere leveranciers zoals Microsoft en Google, maar ook voor door ons geselecteerde en geteste open source toepassingen.

Davanti Warehousing

Wij verwachten een toename van de vraag naar warehouse management diensten vanuit de cloud en zullen onze producten en dienstverlening daar verder op blijven inrichten en ontwikkelen.

WAXTRAPP

Ons streven is om onze architectuur zo ver opschaalbaar te maken, dat we een onbegrensde hoeveelheid capaciteit aan onze klanten kunnen aanbieden, door bij allerlei cloudhosters over de hele wereld in te kopen al naargelang de vraag van de klanten.

Lees hier meer over de kennispartners van het ICT informatiecentrum die een bijdrage leverden aan deze pagina.