Cloud computing ontwikkelingen - Overcloudcomputing.nl

Cloud computing ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen en trends verwachten ICT specialisten omtrent Cloud Computing? Lees via deze pagina de antwoorden van ICT specialisten op deze vraag.

c)solutions

We zijn dan de hype rondom de cloud voorbij. Steeds meer functionaliteit is beschikbaar. Gewenning, acceptatie zal alleen maar meer toenemen. De komende generatie medewerkers van uw bedrijf weet immers niet beter. Zij leven al lang in de cloud. Organisaties zullen middels een hybride model steeds meer software en services vanuit de cloud gaan afnemen.

Webtechniek

Steeds meer software zal in de cloud beschikbaar komen en de wens om verschillende systemen met elkaar te koppelen neemt daarmee toe. Gebruikersgemak zal een steeds belangrijker aspect worden van deze tools. Daar is nog een grote slag te winnen.

Pantheon Automatisering

Ontwikkelingen op het gebied van beveiliging zullen zeker nog doorgaan. En ook het garanderen van data in SLA-contracten zal nog verder worden uitgediept. In een goede SLA staan de onderwerpen die bij een online-systeem van toepassing zijn beschreven. Het gaat dan bijvoorbeeld om veiligheid, beschikbaarheid en continuïteit.

Veritas BI

Bedrijven gaan steeds meer services gebruiken. Op marktplaatsen komen vraag en aanbod bij elkaar. Hier kunnen gebruikers services van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en afnemen. Service brokers gaan ervoor zorgen dat de bestelling en services fulfilment processen goed verlopen. Zij gaan helpen bij de ingebruikname en deployment van de services, maken het daadwerkelijk gebruik inzichtelijk en monitoren de prestaties. Ook kan de cloud zelf as a service worden afgenomen. Toepassingen koppelen de verschillende onderdelen van de cloud (IaaS, PaaS, SaaS, XaaS) en maken deze beschikbaar voor gebruik. Zij verzorgen de workflows, orchestration en integratie van de cloud met de eigen IT omgeving van de gebruiker.

Conspect

Alle grote software leveranciers zullen hun applicaties in de cloud gaan aanbieden. Daarnaast zal er veel aandacht komen voor de integratie van cloud toepassingen. De systemen van de verschillende leveranciers moeten in de cloud samen kunnen werken en data kunnen delen. Een CRM cloud toepassing moet op een eenvoudige manier data kunnen uitwisselen met de ERP applicatie in de cloud waarbij het feit dat deze van verschillende leveranciers zijn niet beperkend mag werken.

Provide Consultancy

Binnen enkele jaren zal cloud computing net als virtualisatie een algemeen begrip zijn. World wide datacenters die volledig werken op zonne-energie en gedeeld worden door vele bedrijven. Follow-the-Sun optie in applicaties levert enorme besparing op in energiekosten. Applicaties hebben geen OS meer nodig en processen genereren IO onafhankelijk van de hardware. Alleen datacenters in een tijdzone met daglicht zijn online en actieve IO componenten verplaatsen de activiteit naar het online datacenter (zonder downtijd).

Centric

Op softwaregebied moet er nog veel gebeuren. Met name het integreren van de processen over toepassingen heen is nog onontgonnen terrein. Het zelf moeten integreren van allerlei cloud diensten zal al snel tot problemen leiden en ondernemingen zullen op zoek gaan naar zogenaamde ’cloud brokers’. Die ontzorgen bedrijven en bieden combinaties van diensten aan.

WAXTRAPP

Cloud voor bedrijven is een bottom-up beweging. Voor consumenten is het al volkomen normaal en voor kleine bedrijven in toenemende mate. Het zal voor steeds grotere organisaties ook gangbaar en vertrouwd worden, en juist daar zijn de schaalvoordelen gigantisch. We verwachten dat er een hele industrie zal ontstaan rond escrow, keurmerken, certificering voor clouddiensten voor grote bedrijven, omdat die risico’s willen afdekken die ze intern in mindere mate lopen. Er zullen ook nieuwe diensten ontstaan, die volledig gebouwd zijn op basis van clouddiensten, en waar geen eigen server meer aan te pas komt.

Lees hier meer over de kennispartners van het ICT informatiecentrum die een bijdrage leverden aan deze pagina.