Voor lage kosten alles in de cloud - Overcloudcomputing.nl

Voor lage kosten alles in de cloud

Cloud computing, twee woorden die tegenwoordig vrijwel niet meer los van elkaar staan. Al je gegevens online, veilig en overal beschikbaar. Onderweg bij een tank-station de bedrijfsgegevens van een relatie opzoeken? Online je uren boeken? ’s Avonds thuis nog even inloggen? Er zijn talloze mogelijkheden die online werken kan bieden! Cloud computing is een blijvende ontwikkeling. De bestaande bedrijfs-servers worden steeds vaker niet meer vervangen. Waarom investeren in een dure server met hoge afschrijving, terwijl je voor een relatief laag maandbedrag alles ‘in de cloud’ kunt zetten? Het vertrouwen in online servers is de afgelopen jaren flink gestegen. Er is gebleken dat het rendabel en, nog belangrijker, veilig is.

Diefstal van bedrijfsgegevens is één van de grootste angsten van ondernemers. Een prospectlijst die in verkeerde handen komt kan serieuze gevolgen hebben. Een brand in het bedrijfspand kan ook uw bedrijfsgegevens vernietigen. Bij cloud computing staan uw gegevens in een zwaar beveiligd datacenter. Hierdoor bent u verzekerd dat uw gegevens veilig staan en dat er meerdere malen per dag een gecontroleerde back-up van uw gegevens wordt gemaakt. U kunt overal en altijd bij uw gegevens, als u maar beschikt over een internetverbinding. Een netwerkbeheerder is overbodig geworden, simpele, goedkope PC’s of laptops kunnen volstaan.

Nadelen van cloud computing zijn er haast niet. Echter, een belangrijk aandachtspunt is wel: inlogfunctionaliteiten van uw online server en de applicaties hierachter zijn veelal beveiligd met behulp van wachtwoorden. Als een werknemer uw bedrijf verlaat, moet u er voor zorgen dat zijn account ook daadwerkelijk geblokkeerd wordt. Door een juiste ‘wachtwoordprocedure’ staan uw gegevens absoluut veilig ‘in de cloud’. Denk aan uw inlogging bij de belastingdienst, internetbankieren of uw Gmail account.

Cloud computing is toepasbaar binnen allerlei soorten organisaties. Vertegenwoordigers, managers of monteurs die online urenboekingen en orders kunnen afwerken kunnen flink tijd besparen door cloud computing. Maar ook de kleine ondernemer die op het werk de orders uitwerkt en thuis de administratie bijwerkt. Meer en meer bedrijven zullen de overstap naar de cloud maken. We zien het nu al groeien, en dat zal in de toekomst alleen maar stijgen. Vergelijk het met internetbankieren of uw belastingaangifte, de snelheid van overdracht en overzicht wordt aanzienlijk versneld.

Wintheon heeft de keuze al gemaakt om haar producten en diensten via de cloud aan te bieden. Ook het nieuwste softwarepakket Ridder iQ is online beschikbaar, Ridderonline. Hiermee spelen we in op de behoefte van de markt. Ridderonline is ook al beschikbaar op smartphones, zoals de iPhone en op tablets zoals de iPad. Deze interessante ontwikkeling genereert vele voordelen die ondernemers weer kunnen toepassen. Technologische ontwikkelingen staan niet stil, Wintheon ondersteunt u hierbij.

Wintheon Management Services | wintheon.nl