Flexibiliteit, schaalbaarheid en meer - Overcloudcomputing.nl

Flexibiliteit, schaalbaarheid en meer

Cijfers van diverse onderzoeksbureaus tonen een explosieve groei van cloud computing in de zakelijke wereld. Steeds meer bedrijven migreren bedrijfskritische applicaties in de cloud zoals hun Customer Relationship Management (CRM) of Human Resource Management (HRM). Maar nu is het ook mogelijk cruciale bedrijfsapplicaties, zoals Enterprise Resource Planning (ERP) en Enterprise Asset Management (EAM), te gaan uitvoeren in de cloud. Dat kan met de InforBusiness Cloud, waarop applicaties efficiënt en effectief blijven functioneren. Deze oplossing is een geïntegreerde applicatiesuite in de cloud en heeft functionaliteit voor onder andere CRM, EAM en HRM. Het werkt prima met cloud oplossingen van andere merken zoals Salesforce.com, Microsoft Azure en hardware zoals IBM System i.

Maar wat zijn de voordelen van een cloud architectuur?
Een korte samenvatting:
• Elasticiteit
Er is geen noodzaak om nieuwe IT middelen of hardware in te zetten om pieken in de werklast af te handelen. Bovendien is het niet nodig om nieuwe hardware uit dienst te nemen wanneer de vraag afneemt. Met cloud apps, kunnen bedrijven eenvoudig capaciteit toevoegen en verwijderen indien gewenst, en men betaalt slechts het bedrag van de verbruikte capaciteit.

• Schaalvoordelen
In veel opzichten betekende traditionele IT dat elk bedrijf het wiel opnieuw moest uitvinden – een eigen infrastructuur bouwen die de apps ondersteunen die men nodig heeft. Dit resulteerde soms in grote investeringen. Met cloud technologie kan dat op een economisch aantrekkelijke manier en kan men profiteren van Amazon’s technologie infrastructuur en Infor10 ION (Intelligent Open Network).

• Snelheid
De cloud biedt een schat aan mogelijkheden voor het snel configureren en afstemmen van software op de eisen van een bepaalde industrie.
• Vrijwel onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden
Cloudarchitecturen openen een wereld van mogelijkheden voor het uitbreiden van oplossingen die aan specifieke vereisten moeten voldoen, zonder dat men nieuwe apps en nieuwe vaardigheden binnenshuis moet halen.

• Kant-en-klaar
Als de complexiteit binnen een bedrijf toeneemt, moeten oplossingen juist helpen te standaardiseren en simpliciteit bieden. En niet alleen op applicatie-niveau, maar ook qua infrastructuur.

De stap naar cloud computing gaat niet over één nacht ijs. Bedrijven moeten wennen aan bijvoorbeeld ERP in de cloud. Infor biedt tools om geleidelijk, gedeeltelijk of helemaal over te stappen naar de cloud wanneer de klant dat wil en aan de cloud gewend is geraakt. Zij kunnen overstappen van het ene implementatiemodel op het andere, omdat voor alle implementatiemodellen dezelfde applicatiecode wordt gebruikt. Maar het staat vast dat cloud computing in combinatie met mobiele oplossingen ERP of EAM flexibel en kostenbesparend maakt. Inmiddels gebruiken 1200 van de 70.000 klanten van Infor cloudoplossingen. 2,4 miljoen gebruikers zijn betrokken bij Infor cloud applicaties.

Een bijdrage van Infor | infor.com