ERP software in de cloud - Overcloudcomputing.nl

ERP software in de cloud

Iedereen heeft het er over tegenwoordig: cloud computing. En, zo zeggen de experts, cloud computing is here to stay. Dat zal dan wel! Maar uw volledige bedrijfssoftware in de cloud? Dat is toch wel andere koek.

Inbreken
Een veelgehoord tegenargument over het werken in de cloud, en dan vooral de opslag van bedrijfskritische informatie in de cloud, is: “Mijn bedrijfsgegevens liggen dan eigenlijk op straat!”. Security mag nooit een issue zijn. Diverse clouddiensten worden dan ook volgens de strengste beveiligingseisen uitgeleverd aan de klanten. Er zijn cloudplatforms die zich jaarlijks laten controleren door gerenommeerde kantoren om dit te garanderen. Naast fysieke beveiliging worden gegevens via verschillende beveiligingslagen versleuteld opgeslagen.

Ontzorgen
Ontzorgen is het sleutelwoord. Back-ups zijn geregeld, geen zorgen omtrent hardware of beschikbaarheid van het systeem. Het werkt gewoon. Zoals het hoort. Ook biedt ‘Online’ optimale vrijheid en flexibiliteit. Een grote investering in licenties en servers is niet nodig. Betalen naar gebruik, Software as a Service (SaaS).

MKB
Vooral binnen het midden- en kleinbedrijf is de interesse groot. Bedrijven met 3 tot 20 gebruikers kiezen voor de online oplossing voor hun bedrijfssoftware. Daar zie je ook direct de positieve gevolgen op de cashflow en de eenvoud van werken.

Valkuil
Een valkuil van cloud computing is dat het weer een stapje onpersoonlijker wordt. Maar vooral binnen het MKB is juist die persoonlijke aanpak van groot belang.

Toekomst
Cloud computing is inderdaad ‘here to stay’. De voordelen zijn overduidelijk en de mogelijkheden groeien dagelijks. Integratie met veelgebruikte pakketten zoals: Office 365, Outlook, SharePoint, etc. Online samenwerken . . . Er zijn nog vele nieuwe ontwikkelingen die vorm gaan krijgen.

Een bijdrage van ABC E BUSINESS | erpsoftware-online.nl