Cloud computing CRM - Overcloudcomputing.nl

Cloud computing CRM

Cloud computing dient de gebruiker: toegankelijk, snel en veilig. Geen zorgen meer over back-ups of een ingewikkelde en dure infrastructuur, maar gewoon werken. Overal en altijd de juiste gegevens beschikbaar op een uiteenlopend scala aan mobiele apparaten. Met de browser app is de enige beperking eigenlijk de beschikking over internet.

Cloud computing is als een hype begonnen en heeft de groei naar volwassenheid goed doorstaan. De angst om bedrijfsgegevens buiten de deur te hebben begint steeds minder te worden vanwege de vele voordelen en de beveiliging die vaak beter is dan binnen het bedrijf zelf. Het moet alleen goed duidelijk zijn in welk land de gegevens staan opgeslagen in verband met de regelgeving bij bijvoorbeeld een onverhoopt faillissement van de cloud provider.

Voor een CRM applicatie is de cloud uitermate geschikt. Dat komt naar voren bij bedrijven met veel thuiswerkers en verkopers of technici die op pad zijn. Het is dan belangrijk dat de gegevens real-time beschikbaar zijn op handzame tablets, smartphones of laptops en de omgeving platform onafhankelijk is.

De opkomst van de nieuwe BYOD (Bring Your Own Device) trend vraagt om appli-caties die zich overal thuis voelen. Het blijkt dat veel mensen hun eigen laptops of mobile devices inzetten voor werkgerelateerde doeleinden. Een eenvoudige en veilige infrastructuur via de cloud is dan de beste oplossing.

De snellere processors en het grote geheugen van de huidige en toekomstige generatie mobiele apparaten zorgt er voor dat ze voor zwaardere taken ingezet kunnen worden. Had je vroeger voor ingewikkelde analyses een zware pc of laptop nodig, tegenwoordig kan je die prima op een tablet of een smartphone uitvoeren. Belangrijke informatie waar direct op gereageerd moet worden is dan overal en altijd beschikbaar. De aansturing van het verkoopapparaat of de logistiek wordt daarmee een stuk efficiënter.

Door de aantrekkelijke prijsstelling is een cloud oplossing zoals Archie CRM niet alleen bereikbaar voor grote bedrijven. Voor het MKB met minder reserves op het gebied van bijvoorbeeld IT zijn de voordelen legio. De zorgen om bij te blijven met de laatste hardware of software zijn verleden tijd omdat alle updates in de cloud plaatsvinden.

Archie CRM zorgt ervoor dat de gegevens cross platform benaderd kunnen worden waarbij het niet uitmaakt of het via de eigen cloud op het bedrijfsnetwerk gaat of de omgeving bij de producent zelf. De gebruiker moet gewoon met alle beschikbare middelen overal kunnen werken.

Doordat steeds meer activiteiten van de gebruikers, zowel op zakelijk als op privé gebied, zich verplaatsen naar het internet (denk daarbij aan bestandsopslag, e-mail, tekstverwerking, presentaties of het werken met spreadsheets) is een goede beheer-sing van de data onontbeerlijk. De organisatie bepaalt welke gegevens wel of niet gedeeld worden want de data in een CRM omgeving is onderdeel van het bedrijfs-kapitaal.

De CRM software van Archie maakt die beveiligde koppelingen mogelijk door gebruik-making van de laatste technieken waarbij gemak nog steeds de gebruiker dient; alles moet met een klik van de vinger overzichtelijk beschikbaar zijn. Waar dan ook.

Een bijdrage van Archie Europe | archie.nl